Blog


De ce tango?

posted Aug 6, 2013, 7:19 AM by Anca-Maria Ionescu

Tango-ul argentinian inseamna a face parte dintr-o comunitate de oameni cu experiente de viata diferite, dar cu valori comune si perspective comune despre dezvoltarea culturala.  In aceasta comunitate fiecare este liber sa danseze cu fiecare, sa coopereze pentru ca dansul sa fie reusit pentru ambii parteneri, sa caute compromisul atunci cand ceva nu functioneaza, sa practice respectul fata de sine, fata de partener si fata de cei din jur. Apartenenta la comunitatea de tango nu este ceva static, este o experienta pe care o traieste fiecare cu fiecare dans in parte. Fiecare persoana care se integreaza in comunitatea de tango are un sentiment pozitiv de apartenenta la aceasta comunitate, sentiment care se pastreaza si in alte comunitati de tango din alte tari, deoarece peste tot esti privit ca un dansator de tango argentinian care cunoaste deja regulile si nu mai este nevoie nici macar de cunoasterea limbii tarii respective.   

Cursuri de tango

posted Aug 6, 2013, 3:42 AM by Anca-Maria Ionescu   [ updated Jan 28, 2014, 4:06 AM ]

Pe parcursul anului universitar 2013- 2014, Asociatia pentru cultura si tango, prin proiectul "A.C.T.!" finantat de Comisia Europeana, va sustine cursuri gratuite de tango argentinian! Participa si tu la cursurile de tango argentinian! 


 Ziua Ora Locatie
 Marti 18.00 – 19.30Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Administratie si Afaceri, et.2, Sala 23, Soseaua Panduri, nr. 90-92
 Miercuri  18.00 – 19.30Casa de Cultura a Studentilor, Sala S8, Calea Plevnei nr.61, sector 1.

Inscrie-te la cursurile GRATUITE de tango pe adresa: anca@tangoact.ro sau traian@tangoact.ro. 


Bine ati venit in Clubul A.C.T.!

posted Nov 13, 2009, 11:28 AM by Anca-Maria Ionescu   [ updated Nov 19, 2013, 4:37 AM ]

Cursurile de tango vor incepe in octombrie! Toti participantii sunt incurajati sa ajute la formarea unui club de tango pentru a promova activitatile sportive, dezvoltarea personala, socializarea, solidaritatea si cooperarea cu alte cluburi de tango din lume! 
La nivel mondial si european exista deja Cluburi Universitare de Tango (de exemplu Clubul de tango al Universitatii Yale, Princeton, Columbia din S.U.A., Clubul de tango al Universitatii Oxford din U.K. etc). Ceea ce face ca demersul nostru sa fie inovator este faptul ca reprezintă o premiera in Romania! Ajuta si tu la crearea Clubului A.C.T.! 

1-3 of 3