Despre noi

Cum a inceput totul? 

Bucuresti, anul 2010, doi dansatori de tango argentinian discuta despre cum pot transmite mai departe tainele tango-ului argentinian, la un nivel care nu exista pana atunci in Romania: prin educatie si training in cadrul liceelor si universitatilor. 

Aceasta dorinta s-a concretizat prin proiectul Caravana de tango, finantat prin Programul Tineret in Actiune si derulat ca si grup informal de tineri in 6 licee din Bucuresti, iar mai apoi prin infiintarea Asociatia pentru cultura si tango (A.C.T.). 

De ce tango? 

Tangoul ne-a schimbat pe fiecare dintre noi pentru totdeauna. Dorim sa ne construim vietile in jurul acestei arte, prin care reusim, cu fiecare dans in parte, sa ne povestim unul altuia realitatea prin imagini expresive, sa cream impreuna cu partenerii de dans pe acordurile muzicii, si sa generam emotii specifice complexe, la care participa atat cel care conduce in dans, cat si cel care urmeaza. 

Scopul nostru este de a transmite acest limbaj tuturor categoriilor de varsta deoarece suntem convinsi de faptul ca daca am fi stiut de existenta acestui dans cu multi ani inainte, ne-am fi dezvoltat corpul si spiritul mult mai armonios, si am fi dobandit insusiri si abilitati intelectuale, morale si fizice care ne-ar fi ajutat sa ne rezolvam mai usor conflictele interioare si sa ne deschidem mai mult spre ceilalti


Despre noi

Asociatia pentru cultura si tango (A.C.T.) este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, nepartizana politic, infiintata in anul 2012. 


Misiune

Misiunea asociatiei este de a promova tango-ul argentinian, ca „Bun Cultural Imaterial”, inscris in lista ‘Patrimoniu al Umanitatii’, deoarece personifica diversitatea culturala, dialogul si reprezinta esenta unei comunitati. Printre obiectivele noastre se numara promovarea invatarii nonformale, perfectionarea si afirmarea pe plan personal si profesional.
Subpages (2): Ce este "A.C.T.!" Contact